ZIEKMAKERS ZIE JE NIET

Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dat komt neer op ongeveer 2.000 ziektegevallen per dag. Je zou het misschien niet verwachten, maar veel van die voedselinfecties ontstaan in je eigen keuken. Om je te laten zien hoe je thuis kunt voorkomen dat je zelf ziek wordt, of dat iemand anders klachten krijgt van eten dat jij hebt gekookt, is het Voedingscentrum vandaag een landelijke campagne gestart: “Ziekmakers zie je niet”. Met in de hoofdrol echte bacteriën en schimmels, die je normaal niet ziet, maar die er wel degelijk zijn.

Voor de campagne zijn echte bacteriën en schimmels gebruikt uit Nederlandse keukens, die experts in een laboratorium hebben laten uitgroeien op posters. De bacteriën en schimmels vormen tips over veilig eten. De posters zijn op straat te zien. De bacteriën komen onder andere van nasigroenten en vaatdoekjes: producten die je in je eigen keuken kunt vinden.

Bron: voedingscentrum